Menu
  • Nederlands
  • English
opc_loader

 

 

Plant me – Grow me – Eat me


Het is waarschijnlijk de plant met de meeste bijnamen. Ze wordt ook wel ‘Heart's delight’, ‘Tickle-my-fancy’, ‘Jack-jump-up-and-kiss-me’, ‘Come-and-cuddle-me’ of ‘Wild Pansy’ genoemd. 

Toch is dit 'Driekleurig Viooltje' heel gewoon gebleven en een hele vrijgevige plant. Eenmaal geplant zorgt ze voor een grote groep met 'blije gezichtjes' die je tuin een lange tijd laten stralen. En - kleine kans - maar mocht je ze op een gegeven moment toch zat zijn dan kan je de bloemetjes plukken en in je recepten verwerken. Ze zijn namelijk eetbaar!

 

Voor ons genoeg reden om een een set viooltjes kaarten toe te voegen aan onze collectie van plantbare ansichtkaarten. De kaarten Hooray, let’s eat cake en Celebrate the everyday zijn gemaakt van plantbaar papier waar viooltjes zaden in verwerkt zijn. Je kunt de kaarten planten in het voorjaar: April/Mei of het najaar: September/Oktober en je zult de kleine bloemetjes respectievelijk dezelfde zomer of de lente erna zien verschijnen.
En aangezien je ze kunt eten geven we je op de kaarten en uitgebreider op onze site al een paar suggesties voor recepten. Voor een prachtige viooltjes topping op je zelfgemaakte taart of voor viooltjesjam die je dagelijkse boterham wat meer stijl kan geven.

 

Pers informatie
De kaarten zijn beschikbaar via www.nikoniko.nl voor 3,95 euro, inclusief verzendkosten binnen Nederland.

Vind de recepten hier: www.nikoniko.nl/violets

Download de video met het recept voor de viooltjes cake hier: http://vimeo.com/106801383

Voor meer informatie, neem vooral contact op: info@nikoniko.nl or +31641472

DOWLOAD DE BEELDEN HIER

 klik op het kleine icoontje om de HR beelden te openen